Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2010 07:32 - Сатанизирането на Папа Бенедикт XVI – медийна тирания в действие
Автор: vanex Категория: История   
Прочетен: 3701 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 19.04.2010 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди пет години на този ден, кардинал Йозеф Рацингер  беше избран за папа. Тъй като през полседните 1-2 месеца много критики отнася римският епископ и глава на Католическата църква слагам този пост.вие си направете сметката кой е прав и кой крив, но само да кажа, че ако в дадена страна, хайде България се случават рзни престъпления, Георги Първанов ли е виновен или ние си самите. Така и папата. Тъй като Католическата  църква е една по целия свят я "описавам" като държавна администрация, за да ви дам примера. Бенедикт никога не е откричал, че има свещеници, които са злоупотребите с положението си и, че те са срам за всички християни.


Амалгама от неверни информации, злонамерени инсинуации, повторения на откровени лъжи и оркестриране на коментарите – сатанизацията на Папата от медиите е потресаваща. Тази медийна демонизация на главата на Римокатолическата Църква има своето обяснение.

image

Първо. Кардинал Ратцингер не беше предпочитания от информационните гурута кандидат. Брилянтният богослов, интелектуалец и традиционалист не им беше по вкуса. И Ратцингер го знаеше. До голяма степен той стана Папа защото бързо взе решение за затваряне на медийния достъп до дебатите по избора. Това позволи на кардиналите да го направят без да бъдат подлагани на външен натиск.
Второ. Магистралната реч на Папата в Ратисборн беше втория сблъсък с медийната класа. Изтъквайки ролята на разума, той се противопостави на чисто емоционалните тълкувания толкова характерни за нашето време и така харесвани от вестници и телевизии. В тази реч той особено наблегна на елинистките корени на християнството: „Дали е само „гръцко” мисленето, че да се върви срещу разума е в противоречие със самата природа на Бог? Не е ли това една универсална истина? Считам, че точно тук става очевидна връзката между това какво е „гръцко”, в най-добрия смисъл на думата, и вярата в Бог основана на Библията.”
През септември 2006 г. в Регенсбург, Бенедикт XVI подчерта без излишни концесии, опозицията между Запада и мюсюлманския свят и между исляма и християнството. Това беше речта, спечелила му враждебността на много мюсюлмани, но също така на много „турци по професия” противници на елинизма и откровени расисти .

image

Трето. Отмяната на отлъчването на епископите критикуващи политкоректното тълкуване на някои събития от ВСВ и по специално историята на Холокоста, беше още един повод за медийна анти-папа оргия. В действителност, абстрахирайки се от избрания претекст, тази диспропорционална медийна реакция на отмяната на отлъчването най-вече на Williamson , се обяснява с:
- отхвърлянето от световната hyperclasse на европейската традиция и християнски корени;
- привързаността от страна на властите и еврейски институции от Ватикана II към прогресистките си позиции по отношение на приближаването между Църквата и юдаизма, където на Църквата те са отредили ролята на вечния и с всичко съгласен безгласен субект.

Четвърто. Поддържането и строгото спазване на принципа за правото на живот, против аборта и евтаназията са също позиции, които предизвикват враждебност към папата. Бенедикт XVI в сравнение с Йоан Павел II, втвърди тона си и дебата се затегна. В много страни новите закони са предназначени да удължат срока за абортите и да поставят под съмнение семейство като траен съюз на един мъж и една жена с децата си. Възразявайки на тези злоупотреби, Папата е изправен срещу философски групи, често масонски, които са пропагандатори и активисти на феминизма и сексуалните малцинства.
Пето. Последният епизод от сатанизацията на Папата е позицията му по СПИН проблематиката изразена по време на неговото пътуване до Африка, струва си да си припомним:
image

“Вие не можете да преодолеете проблема със СПИН само с рекламни лозунги. Ако няма душа, ако африканците не си помогнат, ние не можем да решим този проблем чрез връчване на презервативи … напротив, това може да увеличи проблема.. Ние можем да намерим решението в двоен ангажимент: първо, очовечаване на сексуалността, което е свързано с нов начин да се държим един към друг и второ, истинско приятелство и подкрепа особено за тези, които страдат. ” Тези думи бяха посрещната също „на нож” от различните хомосексуални лобита, които се борят за забрана на традиционните визии за обществото.
Като цяло, много сили последователно влизат в комбинации за да демонизират Папата: класови медийни кръгове; ислямски лобита; големи еврейски институции; масонски и хомосексуалните групи за натиск.
При тези обстоятелства не е изненадващо, че образът на папата е увреден. Въз основа на това, че Бенедикт XVI отказа да допусне разминаване между действия и думи, някои дори говорят за папски “аутизъм”. Медийната тирания не би трябвало да ни изненадва. Тя е нормален резултат от информационна кампанията, която в омразата си е излязла извън всякакъв контрол.
Няма съмнение, че Папа Бенедикт XVI можеше да избегне всичко това. Достатъчно беше да продължи да се разхожда и да ръси около себе си розова вода, както правеше неговият предшественик. Но това ли е мисията на един Папа?
Противно на това, което понякога се твърди, демонизацията на един човек рядко е резултат от неговите грешки, а по-скоро е цената, която плаща за визия и смелост. Онези, които пазят тишина и са политически коректни никога не са демонизирани. Тези, които са изправени, да! Но точно те оставят постоянна следа в историята.



Взето от extremecentrepoint.




Тагове:   действие,   тирания,   медийна,


Гласувай:
11



Спечели и ти от своя блог!
1. mitternacht - ...
19.04.2010 07:52
Добър постинг, а папата изглежда симпатяга, още повече щом е членувал тук-таме :)
цитирай
2. hikari - поздрав за статията.
19.04.2010 07:58
вярата се отстоява с личното присъствие и отношение.
цитирай
3. elina71 - Злоба човешка
19.04.2010 19:34
и аз чувам разни лоши неща за Папата,но само той си знае какво се случва,не вземам страна,защото никой не е ангел на земята.
цитирай
4. sparotok - нападки
19.04.2010 20:19
Май само по нероново време е имало по-жестока борба срещу християнството и неговите добродетели.
Атеисти като Маркс и Ленин потопиха света в кръв, но сега гният и ще бъдат забравени, а Христос живее!
цитирай
5. borsi - Статията е вярна
21.04.2010 20:45
Плюенето срещу папата е начин да се каже - Християните и папата им са мръсни, така ислямистите придават повече тежест на своята теза.
цитирай
6. mglishev - Много як постинг
24.04.2010 16:33
В ДИР-а вече е копиран на две-три места :) Не съм католик, но съм фен на папа Бенедикт. Принципен тип. И много точен, когато говори публично. Всяка дума му е аргументирана. Сух немски педант :) Разбира се, това не се харесва нито на ислямофилите, нито на по-глупавките обаче папата си върши работата идеално. Ратисбонската лекция за религията и насилието беше много сериозна.
цитирай
7. bogolubie - Не си ли спомняте думите на нашия Господ от еванг. на св.ев. Йоан 9 : 18 и 19 ?
24.04.2010 17:16
" Ако светът ви мрази, знайте, че мене е намразил преди вас. Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanex
Категория: Новини
Прочетен: 906304
Постинги: 134
Коментари: 472
Гласове: 6200
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930