Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 19:20 - ВМРО-БНД срещу ВМРО-НИЕ- кой ще победи
Автор: vanex Категория: Политика   
Прочетен: 3773 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 15.03.2010 10:18



Те или Ние -кой ще се увенчае с повече глаове...

знам, че има още едно ВМРО-БДД, учредено през 2000 година -подробности        http://omda.bg/bulg/NEWS/party/vmro_bdd.htm


image
Новоучредената партия „Вяра, морал, родолюбие, отговорност – Национален идеал за единство” (ВМРО-НИЕ) обяви, че до края на април ще привлече повече от 3000 души членска маса. В софийската организация на партията ще се влеят нови 400 души. Партийни структури има изградени в много области. „Няма да се караме с нашите бивши съпартийци, макар че очакваме удари под кръста”, каза съпредседателят на партията Петко Атанасов, който е и зам.-кмет на Пловдив. От партията съобщиха, че имат амбицията да влязат в управлението на страната и няма да се задоволят само с „няколко депутати в парламента”. Основен приоритет на партията е работа именно за българите в чужбина, най-вече тези, които живеят в съседните на България държави.

„Тук сме се събрали хора на истинските действия, а не на празните приказки. Нашата основна идея е да се наложим като сериозен политически субект, който един ден да управлява България в духа на патриотичните и родолюбиви ценности, смята още Петко Атанасов.Очаква се пловдивският кмет Славчо Атанасов ще се присъедини към новия проект и това вероятно ще стане ясно следващата седмица.

От ВМРО-Българско национално движение излязоха с позиция относно новоучредената партия, в която обясниха, че това не е нова партия и разкриха, че новата партия е наследник на неуспешния проект НИЕ.
Според документите си партията щяла да бъде представлявана съвместно от настоящия заместник-кмет на Пловдив Петко Атанасов и от Никола Николов, познат повече като отцепник от НДСВ, създател на неуспешната политическа партия „Национален идеал за единство” (НИЕ), спонсор на проекта РЗС и собственик на помещенията на столичната улица „Раковски”, в които са офисите на партията на Яне Янев. Петко Атанасов щял да ръководи националния изпълнителен комитет на новата партия, а Никола Николов щял да е председател на нещо, наречено политически съвет.

Според ВМРО –БНД на таен конгрес на партията НИЕ в село Царацово е взето решение да се промени името на партията на ВМРО – НИЕ, както и да се промени ръководството й, т.е. в него да влязат хора, членували досега във ВМРО. Така се оказва, че нашите доскорошни съидейници от Пловдив на практика са си купили партия. И е явно кой стои зад нея. Интересно е само как царацовската партийка кореспондира с идеята за вяра, морал, родолюбие или пък отговорност, се казва в декларацията.

Новата партия е продължението на опитите на няколко души, недоволни от решенията на последния конгрес на ВМРО, да си набавят власт и постове. Тези опити преминаха през внасяне на „подписка” с искане за нов конгрес, в която бяха открити и предадени на прокуратурата фрапиращи нарушения, включително и „подписите” на 11 починали членове на ВМРО. С действията си тези хора, които претендират, че представляват структури на ВМРО, днес въвеждат в заблуждение българския съд, а утре ще се опитат да заблудят и българския избирател, казват воеводите в декларацията си.

В дългата история на ВМРО това не е първият опит, в който някакви хора по лични причини се опитват да създават други организации с наименованието ВМРО, да се отцепват, да заблуждават обществото. Но историята помни как са завършили всички тези хора. Те просто са отишли на бунището на историята и никой не ги помни вече, заяви от своя страна председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов във връзка с представената днес нова партия ВМРО-НИЕ. „Това са няколко човека, които останаха недоволни от решението на последния конгрес на ВМРО, тъй като не бяха избрани за някакви началници, т.е. не бяха избрани в ръководните органи. Разбира се, явно желанието им да бъдат началници е много силно и затова са си направили, или по-точно – купили партия, защото това не е нова партия. Това е партията на бившия депутат от НДСВ Никола Николов – партия НИЕ, която беше и част от проекта на РЗС. Самият Никола Николов е един от спонсорите на РЗС. Купили са си неговата партийка и само са поставили пред старото име НИЕ – Вяра, морал, родолюбие и отговорност”, коментира Каракачанов.


Цветовете на постинга са като цветовете на партията ВМРО-БНД, а какви ще са на другото ВМРО-НИЕ предстои да видим. До колкото имам спомен цветоете на партия НИЕ- бяха бяло  и зелено, та кой знае дали ще озреят до червено-черно, предстои да видим...




 



Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Ne e viarno
26.03.2010 15:16
VMRO bese vazstanovena ne ot komunisti, a ot edin starata makedonska emigracia i bese oglavena ot edin dostoen bulgarin Stoian Boiadjiev. Edva kavodiaha, 4e organizaciata nabira goliama skorost i vestnik "Makedonia" stava mnogo poluliaren, vnedriha 4engeto Karaka4anov i drugite komunisti4eski otrepki..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanex
Категория: Новини
Прочетен: 906393
Постинги: 134
Коментари: 472
Гласове: 6200
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930