Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2010 08:27 - Дянков, пази се, ТАНКОВЕТЕ ИДВАТ...
Автор: vanex Категория: Политика   
Прочетен: 24229 Коментари: 66 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В началото на демократичните промени Петър Младенов, изригна пред един “СИН” митинг, че е “ПО - ДОБРЕ ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ”. Може би това нещо е тръгнало да се реализира. Снощи в Пловдив повече от 200 души военни-цивилни и с униформи се събраха на Раздумка. Или поне така определиха “мирния” си престой пред Военния клуб в центъра на Пловдив, тъй като по закон нито полиция, нито армия имат право на протести.
image

Служителите от Българската армия стояха
УЖ спокойни, ПУШЕХА ЦИГАРИ,
приказваха си и нещо умуваха. Когато ги попитах какво правят тук, те ми отговориха, че са решили да се съберат и да се видят. Един от тях ми обясни, че се познавали помежду си и така си организирали раздумката. Нямали ръководител, нито вожд. Ей така, речено- сторено било тяхното …ама кой ги знае…

Веднага се сещам, че г-н Дянков отново блесна с едно предложение-всички държавни служители да си плащам сами осигуровките- като в това число влизат полицаи и военни. Та веднага се залавям да ги питам, да не би този протест да е именно точно заради това… първоначално явно изплашени, нещо неприсъщо за войниците, отбягнаха моите питания. Но се намери и добра жена, оставила униформата си вкъщи, която ми обясни всичко. Те-военните били недоволни от предложението на осигуровките.
image
Били им малко заплатите, а рисковете големи. Добре съгласен съм, ама все пак тази професия те са си я избрали. И къде ли няма рискове и напрежение…. Така, че тук не съм съгласен с тях… и да се върна на заплатите им- в началото на миналата година Николай Цонев им увеличи с 20 процента…тогава те си мълчаха, а сега като искат, нещо от тях ревнаха. Ами да си военен, колкото е професия, толкова е и дълг към родината, все нещо трябва да дадете от себе си, драги военни. Не мисля, че имате основание да се оплаквате. Когато получавате придобивките, като храна, командировки, квартирни си мълчите, а сега какво…първо мирни протести и после казвате, че танковете идват…
image

Войници, отивайте по местата си, че полицаите само това чакат…, че не знам какво ще стане всички униформени ако излязат на улицата, кой ще ни пази…???

image

С по-горно написаното, не че не съм съгласен с максимата, че добре заплатад-добра армия и полиция, но в България това не се разбира в истинския смисъл…

Военните пред plovdivmedia.com

На месец здравните осигуровки им излизали около 200 лв. „С нашите пари ли ще си кърпят изтънелия бюджет?! Та в България останахме една шепа военни!”Още повече се раздразнили от факта, че колегите им в полицията няма да бъдат засегнати, дори и компенсации ще си получават. С какво полицаите са по-добри от тях, че да се ползват с тези привилегии, дърпаха нервно от цигарите насъбралите се, недоумявайки за това делене, въпреки, че с тях са в една и съща бюджетна сфера. Носели се приказки, че ще им спират и „техническите” – пари, които получавали като вредни.

„Непротестиращите” пред Военния клуб се заканиха, че това е само първата им организирана проявя на недоволство от реформите на кабинета Борисов. Те чули, че в петък военният министър Аню Ангелов щял да бъде в Пловдив и смятат да потърсят среща с него. „Ако не се изправи пред премиерът да ни защити, обещаваме, че ще завалят рапорти и той ще се окаже министър без окълцаната 20-хилядна армийка”, предупреди униформен.

 






Тагове:   протест,


Гласувай:
24




Спечели и ти от своя блог!
1. elina71 - Ха-ха
17.03.2010 08:41
Ами те видяха ,че дават на всеки,който се надигне и решиха да се пробват1
цитирай
2. анонимен - Мили мои военнослужещи.
17.03.2010 09:10
Знам, че сте свикнали всичко да ви е безплатно - дрехите, храната, лечението и почивката, жилището и дори секса. Затова сте много сърдити, когато някой ви накара да си платите сметката като другите простосмъртни.
На всички мълчаливи и сърдити в униформа, ще кажа: "Много сти ни скъпи и тежки и ние повече не можем и не искаме да ви носим на гръб. Или слизате и тръгвате с нас или се гръмнете с пушките си."
цитирай
3. kass - Кризата трябва да е за всички. . .
17.03.2010 09:11
Кризата трябва да е за всички...
цитирай
4. анонимен - с какво някои си заслужиха привилегии да не плащат?
17.03.2010 10:13
и като напуснете всички,какво?-ще върнат задължителната служба. я не се врънкайте армия срещу полиция,и двете заедно-срещу народа,а се замислете,кой наистина е виновен.а вие сте от този народ,и ще си плащате като него за всичко. като ви тежи,учете за компютърни специалисти!
цитирай
5. анонимен - Тъпанари
17.03.2010 10:21
Нещо завиждате на военните ми се струва. Недейте. Не им е лесно, нито на тях, нито на ченгетата. Не могат да работят легално нищо друго, не могат дори родината да напуснат, без да напишат сто рапорта преди и след това. Съсипват ги от глупости и накрая ги пенсионират с разбити нерви. НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СТРАДА ОТ КРИЗАТА. Не забравяйте, кризата НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! Тя е страшна, защото някой ни внуши, че имаме интерес от нея. А ние нямаме интерес - нито да влизаме в Евро Зоната, нито да сме без бюджетен дефицит. Някой си трупа червени точки за сметка на целия народ и най-нагло се опитва да настрои едни хора срещу други. И ТОЯ АВТОР АНОНИМЕН НА БЛОГА ДА СИ ВЗЕМЕ ЗАПЛАТКАТА ИЛИ ХОНОРАРА ОТ ГЕРБ И ДА СИ ГО ЗАВРЕ НЯКЪДЕ!!!
цитирай
6. анонимен - овце сме, това е...
17.03.2010 10:41
И като кризата е за всички, трябва ли да търпим тъпоумието на управляващите????
Българския войник и офицер са се доказали, прочетете малко по история, вместо всички да отидем и да запалим по цигара заедно с тях, ние започваме да им гледаме в канчето... Да не би като ги видим с окъсаните униформи да ни стане по добре и да се раджаме, че не моье да си платим сметките и да си купим хляб заради "ГОЛЕМИ" финансисти като Дянков????
цитирай
7. анонимен - Моля, смирено Главнокомандващият
17.03.2010 11:21
да каже кой и защо забраняваше Велик е нашият войник при Социализма І комунизма - тоталитаризма - от 1944-та до 1990-та години.
Да е жив и здрав !
Сигурно не само той е виновен.
Кой го посъветва да се заяде с Български Министър ?
цитирай
8. анонимен - Уникално лъжлив и подвеждащ мат...
17.03.2010 11:27
Уникално лъжлив и подвеждащ материал.
цитирай
9. анонимен - Истина
17.03.2010 11:28
Смятам, че е налице организирана провокация към целия народ. От нас зависи дали ще се хванем за гушите и ще си гледаме в мизерните панички като някаква паплач без достоинство. Ако пък с тези "антикризисни" мерки успеят да изманипулират и неподчинение на армията, е, тогава жече ни чака ДИКТАТУРА ни повече ни по-малко. Мерките не са "антикризисни", а АНТИХУМАННИ !!! Кога ще го проумеете???
цитирай
10. анонимен - ха, дано
17.03.2010 11:52
"обещаваме, че ще завалят рапорти и той ще се окаже министър без окълцаната 20-хилядна армийка”, предупреди униформен ...

Де тоз късмет, де! Пък дано да се заразят и ченгетата от този почин! Ама - МЕЧТИ! От "държавната" (дето се пълни от данъците) копанка не можеш да поместиш нито една фуражка или дегизиран цивилно фуражкаджия, даже с атомен взрив! Там, на копанката и ще изпукате, тя ще се изпразва още, въпреки отупването на "башнения чувал" (т.е. нас, останалите№.
цитирай
11. анонимен - P vs. S
17.03.2010 11:55
60 000 полиция срещу 35 000 армия
Това е съотношението в РБългария.
Кой е по-многоброен?
цитирай
12. анонимен - До vladimiryosifov
17.03.2010 12:12
Явно никога не си служил войник."Велик е нашият войник" се пееше по плацовете поне от 1974 год.
цитирай
13. анонимен - Танковете няма да дойдат, но и армия ...
17.03.2010 12:15
Танковете няма да дойдат, но и армия няма да има. Тази формулировка "социално справедливо" е елегантен начин да се настроят един срещу друг армия и народ и да се отвлече вниманието от наистина наболели проблеми. Ако тези осигуровки решат проблема на държавата - моля, готово, вземете ги, но какво ще правим след 3-4 месеца когато отново бюджета се издъни? Проблема е в управляващите че сами не знаят какво правят и се мятат от едната крайност в другата, проблема е този финансов министър и неговите екипи които сътворяват "малки и големи пици" но кутиите остават винаги празни!
цитирай
14. анонимен - иван иванов
17.03.2010 12:35
Слушай бе боклук VANEX който и да си, а и вие, които го "подкрепяте" - не пишете платени простотии и не бъзикайте радиото. Много сте отворени, все военни и полицаи ви бъркат в задника, но ако ви стегне нещо чепика - питате къде са. От всяко дърво свирка не става - защо като все плюете, не станахте вие такива. Оберат или набият някого - бегом в полицията, зимата ни изненада - армията аман-заман да помага. Единственото увеличение за военните преди година - и то ви е трън в очите, но на някой отърва ли му да си признае и да напише, че тогава имаше увеличение за всички държавни служители. Понеже има много хора плиткоумни, не може да проумеят, че това е сондиране на почвата и настройване на различни прослойки, професии и т.н. от народа едни срещу други, с цел отклоняване на вниманието от истинските проблеми. Глупака Дянков прави такава лоша услуга на народа и правителството, че му е бедна фантазията в какъв кошер бърка. Но той е лесен - ще запали фитила и ще избяга в Америка при онези, които са го пратили тък, а ние оставаме отново в мизерията, настроени едни срещу други. Погледнете малко по-далеч от носа си и бъдете обективни, иначе наистина може да дойдат и танковете.
цитирай
15. анонимен - P vs. S
17.03.2010 13:00
Полицаите са по-многобройни, но по-неорганизирани. Армейските подразделения са компактни, което означава, че за нула време могат да превземат всички министерства. Като сложиш 5 пъти по толкова запасняци и полицията ще клекне. Ще се чуе тук-таме гърмеж. Армията разполага с по- тежка военна екипировка, което решава изхода. Навремето през 1969 год., Кадафи с 4 хиляди войника парира 8 хиляди кралски гвардейци и извърши преврата. Ал. Македонски, с 5 пъти по-малка армия, разгроми Персийската армия. Ако не си бил войник, няма да разбереш.
цитирай
16. анонимен - Не дейте плю български войник!!...
17.03.2010 13:03
Не дейте плю български войник!!!!!! Вярно, че сега нашата армия служи на Сащ и се бием за техните интереси в афганистан и ирак, но за това не са виновни момчетата, виновни са политиците, те изпълняват просто заповеди! Трябва да има бонуси към заплатата на воените, не всичко е икономика Дянков, а и ти нищо не разбираш от икономика. Подкрепям военните!
цитирай
17. анонимен - Знам, че сте свикнали всичко да ви е ...
17.03.2010 13:20
анонимен написа:
Знам, че сте свикнали всичко да ви е безплатно - дрехите, храната, лечението и почивката, жилището и дори секса. Затова сте много сърдити, когато някой ви накара да си платите сметката като другите простосмъртни.
На всички мълчаливи и сърдити в униформа, ще кажа: "Много сти ни скъпи и тежки и ние повече не можем и не искаме да ви носим на гръб. Или слизате и тръгвате с нас или се гръмнете с пушките си."

Ti si pulen djuruek....:X
цитирай
18. vanex - :)
17.03.2010 13:22
само искам да кажа, че на когото не му харесва постингът, може да не го чете, никого не съм задължил...
цитирай
19. yann - Угоднически стил и елементарни заключения
17.03.2010 13:31
Г-н Кърчев,

До колкото разбирам, когато П.Младенов е казвал цитираната от Вас фраза, още не сте можели да четете. По-скоро сте проговаряли и прохождали. Сменете си времето в постинга, защото не сте били свидетел на тези събития и няма как да ги помните, освен от репортажи, разкази на други хора и т.н.
Николай Цонев може и да им е вдигнал заплатите с 20%, но на фона на мизерния им размер и 50% не са много, а Вие почвате да давате оценки, кой каква професия си бил избирал и т.н.
Като цитирате така свободно за пари за квартирни, дрехи, храна и т.н. що не се захванете с народните представители, а? Или нещо Ви е шубе да пишете против управляващите?
Или си просто поредния платен драскач?
Повдига ми се, когато пикльовци като теб, които изобщо не са живяли по времето на тоталитарния режим, почнат да дават сравнения.
Отвори си очите и виж истината - Боко и Дянков се опитват да разделят нацията на групи и да ги насъскат едни срещу други - Разделяй и Владей! - предполагам си запознат с тази римска сентенция?
Нито държавните служители взимат големи заплати, че да не ги боли ако трябва сами да се осигуряват, нито ние трябва да плащаме по-големи осигуровки.
Истината е, че в това правителство и в предишни и в по-предишни, просто разпределят баницата за себе си, а за народа - ако изобщо остане нещо. Той, народа, и без това е свикнал да го мачкат и търпи, търпи. От къде това волско търпение - не зная.
цитирай
20. анонимен - да оближеш
17.03.2010 13:41
авторчето с кафявият език....четем ти поста....дано да са ти платили
цитирай
21. vanex - МШ)
17.03.2010 13:44
драги ми анонимко, кой да ми е платил и за какво, много ми е интерестно,защо така мислите-хахаах, а кафяво, за да бъде максимално близко до униформата на военните :)
цитирай
22. анонимен - какво им е безплатно бе тъпанар анонимен?
17.03.2010 14:00
Комунизма свърши и за военните знаеш ли? Или си прекалено неосведомен или някой те е излъгал?
цитирай
23. анонимен - АЛОУУУУУУУУУУ СТУДЕНТА КЪДЕ СИ ...
17.03.2010 14:14
АЛОУУУУУУУУУУ СТУДЕНТА КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ? ЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ ЛЕКЦИИТЕ , А СЕ МЕРИШ С ХОРАТА КОИТО ИМАТ СТИСНАТО??? Я СТИГА! ПЛАТЕН КЛАКЬОР!
цитирай
24. анонимен - ДО kass - от жена, която знае повече за армията от ББ
17.03.2010 14:32
Да кризата трябва да е за всички! Но защо не пишете, че тази криза трябва да е за Бойко Борисов, за главния прокурор, за Цецка Цачева, за некадърната Румяна Желева, за истеричния С.Дянков, за Иван Костов, За президента, за парламента, много трябва криза и за Фидосовата снага. Кризата е и за всички министерства, за всички полицаи и т.н., а не само за военните. Колкото до военните- едва ли те са виновни за вашите болки- плюйте олигофреничните български политици от всички времена, които без срам натириха БГ воините да слугуват на Ирак, Афганистан и друга сган! Но казват, че който копае гроб другиму сам пада в него! Амин! за България!
цитирай
25. анонимен - до автора на блога
17.03.2010 14:35
Ега ти демокрацията! И ела ми кажи, че няма цензура! Най-голямата цензура е сега! Страх ви е да пр..... без да попитате. Миличките вие, хич не ви е леко..................ох........
цитирай
26. vanex - нещо има проблем с това да одобрявам ...
17.03.2010 14:39
нещо има проблем с това да одобрявам или не коментарите ви, спокойно не са изтрити... ще ги пусна, след като се оправи системата :)
цитирай
27. анонимен - Военните нещо не им се удава мате...
17.03.2010 14:45
Военните нещо не им се удава математиката:) От 8% осигуровки осигуреният плаща 40% или 8% Х 40% = 3.2%
Ако им е 1000лв заплатата Х 3.2% прави 32лв.
И по-спокойно с танковете и шмайзерите, че не се знае доколко могат да боравят с тях.
цитирай
28. анонимен - до анонимчето
17.03.2010 14:46
Браво на теб.Направо ме изпълни,нямам думи.Както всички други си заделяме от
джобните пари за осигуровки и те да си платят.Ако не им отърва така, да се махат.
Както за всички така и за тях.
цитирай
29. анонимен - ха-ха-ха
17.03.2010 14:59
Божке, божке-е-еее / както се изказват в турските филми/ даже получихме отговор!! Бря-бря-бря!
цитирай
30. mitternacht - армията.... дааа...
17.03.2010 15:12
армията.... имали сме армия :))) 41-42 :)) голяма армия :) Връщаща ни територии и т.н. :))

Нищо де, личното ми мнение е, че явно и военните както всички останали ще бъдат прее*ани.Не са само те.Спират се болници... няма заплати... подобни чудесии.
Вместо да се карат цивилни и военни, по-добре всички да се обединят пък ако ще и танкове да има.
цитирай
31. анонимен - Не трябва да се пипат доходите на ...
17.03.2010 15:18
Не трябва да се пипат доходите на военните. Дори мисля, че са им ниски. За полицията обаче съм на друго мнение.
цитирай
32. анонимен - Бойко Борисов подготвя общественото мнение за оставката си
17.03.2010 15:20
Колкото и да е тъп един човек като Дянков, не може при всичките скандали да настройва цялото общество срещу себе си, включително силовите структури. Очевидно Борисов не знае как да се отърве безболезнено от него, не знае как да реагира в загубената битка с Първанов. Залагайки капан на Дянков, той иска да предизвика падане на правителството. След като няма засега силна опозиция, той очаква и се надява да бъде "помолен" отново да състави ново правителство, като по този начин с един изстрел удари два заека: първо да излезе "сух от водата" и второ - да се отърве от купчина бездарни министри.
цитирай
33. jbrul - .......
17.03.2010 15:31
Не съм "финансов гений", като господин Дянков та вероятно за това последните му идеи за кърпене на бюджетни дупки ми изглеждат доста нелепи. Данък върху доходите на работещите пенсионери, държавните служители да си плащат сами осигуровките...Колко пари всъщност биха постъпили в хазната от подобни мерки, или колко ще спести държавата, неосигурявайки служителите си? Не съм правила точни изчисления, но вероятно евентуалната сумичка е близка до издръжката на военните ни контингенти зад граница. Примерно. Ами що не вземем да посъкратим малко разходи от там тогава? Криза е, нямаме средства за подобни "предствителни разходи", партньорите от НАТО ще ни разберат и да не ни разберат - все едно. Друга опция е, да се преосмисли кои СА и кои ТРЯБВА да имат статут на "държавен служител" - с всички произтичащи от това права и задължения. Полицаите - ОК, ама лелката в някое ведомство, която гледа компютъра така все едно ще я ухапе и сама не е наясно в какво точно се състои дейността й....тя пък от какъв зор ще бъде с подобен статут? Може и друго - да се разреши на държавнитв служители да изкарват легално някой лев в извънработно време от дейности, които не са "в конфликт на интереси", спрямо заеманата държавна службица и нека се самоосигуряват тогава. Иначе не е много справедливо все пак. Аз се осигурявам сама, но нямам никакви ограничения какво да работя, колко и кога, което все пак ми дава възможността да изкарвам доста добри пари, ако не ме мързи и не съм тъпачка. Не заемам ничия страна в случая, просто ми втръсна от крайности и недомислици. Или да се правят истински реформи от които има реална полза и смисъл, или да не се прави нищо. Най-лошо е да се бърка движението с действието, а напоследък точно това гледаме всички.
цитирай
34. анонимен - военните са прави да стачкуват
17.03.2010 16:08
военните са прави да стачкуват
цитирай
35. анонимен - Подкрепям
17.03.2010 16:35
анонимен написа:

На всички мълчаливи и сърдити в униформа, ще кажа: "Много сти ни скъпи и тежки и ние повече не можем и не искаме да ви носим на гръб. Или слизате и тръгвате с нас или се гръмнете с пушките си."

цитирай
36. анонимен - НИЩО ПРОТИВ ВОЕННИТЕ - ХОРАТА КОИТО ...
17.03.2010 17:01
НИЩО ПРОТИВ ВОЕННИТЕ - ХОРАТА КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ. ПРОТИВ СМЕ ПРИВИЛЕГИИТЕ НА РАЗНИТЕ НЕГРАМОТНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ В РАЗНИТЕ ОБЩИНСКИ, ОБЛАСТНИ АДМИНИСТРАЦИИ, АГЕНЦИИ И ДРУГИ ПОДОБНИ! КАКВА РАБОТА ВЪРШИ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ? НИКАКВА! ПОТРЕСАЮЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ТАМ. А ТЕ ВСИЧКИ СА ДЪРЖАВНИ, ПО СМИСЪЛА НА ЗДСл. ЗАКОН, ПРИЕТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КОСТОВ. ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ОТМЕНЕН. НИЩО ЧУДНО И ТОЧНО НА КОСТОВ ДА Е ИДЕЯТА ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, ИНАЧЕ ЗАЩО НИКОЙ ДОСЕГА НЕ СЕ СЕТИ ДА ПИПНЕ ТАМ? ЗАЩОТО НЕ БЯХА В ЧАС. МИСЛЕХА, ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО Е ЧИНОВНИК Е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ. ДА, АМА НЕ! ТОВА СА ШЕПА ПРИБЛИЖЕНИ НА РЪКОВОДИТЕЛЯ
цитирай
37. анонимен - 3.2% здравна осигуровка
17.03.2010 17:03
Това е процентът за сметка на служителя. Т.е 200 лв ще бъде при заплата 6 250лв???
цитирай
38. анонимен - Дянков ще ни докара военна диктатура
17.03.2010 17:09
Дянков да си ходи! Иначе ще се намери нов Горуня за да ги поведе военните!
цитирай
39. анонимен - ЗДСл
17.03.2010 17:13
elina71 написа:
Ами те видяха ,че дават на всеки,който се надигне и решиха да се пробват1

http://lex.bg/laws/ldoc/2134673408
прочетето го и решете дали е справедлово
цитирай
40. karambol5 - Време е някой да плати сметката !
17.03.2010 17:17
Време е някой да плати сметката !
цитирай
41. анонимен - НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА Е ЯСНО - ЗДСл, КТ, Наредба за положението на държавния служител
17.03.2010 17:18
http://lex.bg/laws/ldoc/2134673408

ПРОЧЕТЕТЕ ГИ И ЩЕ ВИДИТЕ ДАЛИ Е СПРАВЕДЛИВО! СРАВНЕТЕ С КОДЕКСА НА ТРУДА, ПО КОЙТО СА НАЗНАЧЕНИ ПОВЕЧЕТО РАБОТЕЩИ И В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС И В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. НИЩО ЧЕ СЕ КАЗВА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ, В НЕЯ РАБОТЯТ ШЕПА 150 000, КОИТО СА СЪС СТАТЪТ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАМ СА ПО КОДЕКСА НА ТРУДА
цитирай
42. анонимен - Йорго
17.03.2010 17:19
Ако месечните им здравни осигуровки са около 200 лева, питам се какви са им заплатите? Моята здравна е 12 лева!
цитирай
43. анонимен - чобанин
17.03.2010 17:50
Който си държи кучетата гладни овцете му ги ядат вълците . Е тази работа не я разбират много глупаци.
цитирай
44. vanex - до последния анонимен,
17.03.2010 18:14
и аз така мисля, само, че военните трябва да знаят какво искат и как да си го поискат, друг е въпросът, че държавата ги държи гладни, но да си кажат и злоупотребите
цитирай
45. анонимен - 200 шапкара в униформа на едно място
17.03.2010 19:34
Хубава раздукма... :-D
цитирай
46. анонимен - Avanta
17.03.2010 19:46
http://bg.pokerstrategy.com/u5L1SM - 50$ без да депозирате за игра на покер. В сайта има и много полезни материали(текст,видео) за различни стратегии в покер играта.
цитирай
47. анонимен - РЕдовите воиници не ги Закачайте
17.03.2010 20:38
РЕдовите воиници не ги Закачайте!Аз бих посегнал на останалите разни там фатмаци и офицери,генералите направо ги уволнявам..А тези търтеи дето са пенсионирани военни ,на тях пенсиите са толкова големи...Лекарите вБГ получават по малко от полицаите и военните.жалка картинка сме
цитирай
48. manik - Дянков да си ходи в смешната Америка ...
17.03.2010 20:39
Дянков да си ходи в смешната Америка да си плаща дълговете и да не се занимава с БЪлгария
цитирай
49. bovari - Нямам мнение за самият протест, защото:
17.03.2010 21:01
Първо не зная точно в какво се състои тяхната работа и доколко съответства на платата им! Което не ще бъде държавна тайна, а просто мое незнание, незаинтересованост, но когато някоуе съсловие излезе на протест трябва ясно да заяви - това правим, това ни плащат; затова се борим- изобщо да има яснота за цялото общество! Познавам една млада жена, която служи като наемен войник и ще кажа само "Бог да пази България"/това, разбира се, не означава че от едзин пример може да се вади извод, казвам го за настроение:)))
Но за думите :„Ако не се изправи пред премиерът да ни защити, обещаваме, че ще завалят рапорти и той ще се окаже министър без окълцаната 20-хилядна армийка” имам категорично мнение- това не са думи на достоен български военнослужещ.
цитирай
50. artanis - Този път
17.03.2010 21:08
съм на страната на войниците. Вършат добра работа, която е опасна и за малко пари. Здравната каса и без това е една пирамида. Нека да продължи както е било до сега.

поздрави:
цитирай
51. jbrul - Много "конструктивен" ...
17.03.2010 21:20
Много "конструктивен" разговор. В момента си спомням за стачката на учитилете и реакцията на "обществото" тогава. Родителите масово се изказваха как учителите са длъжни да им възпитават децата, ама не го правят, сетиха се как учителите не работят толкова много като време, а искали пари разбирате ли, как проклетите учители им отваряли ядове - нямало къде да си пратят децата и кой да им ги гледа... Как пък не успяхме тогава да си кажем "да и ние не сме цъфнали и вързали, ама тези хора и те не са и са прави в недоволството си все пак, да ги подкрепим". Нееее - няма такъв филм, това не е "по български" все пак. Чуждата паничка винаги е по-пълна, чуждата кокошка - патка и най-важното е да си "анти" и ако ти си зле - по-важно е на някой друг да му е зле поне колкото на теб. После....ама управниците били кофти.... А ние сме слънца и греем, ами все накой ни прецаква ;) Дали?
цитирай
52. анонимен - Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители
17.03.2010 21:56
http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/11/kolko-pari-struvat-na-bylgariia-chinovnicite-i-dyrjavnite-sl.509036

Ще има ли нов фалит на България?

http://borsi.blog.bg/biznes/2010/03/09/shte-ima-li-nov-falit-na-bylgariia-zadacha-za-3-klas.507342
цитирай
53. smilodont - Въпрос на който никой не иска да отговори.
17.03.2010 22:03
Някой задава ли си въпроса колко военни пенсионери има в Бг . Тази пенсионирана армия всеки месец изсмуква бюджета . Нямам нищо против пенсийте но не може да се пенсионираш на 50 години и да получаваш пенсия от 700 лв , та колко от работещите получават такава заплата , на всичкото отгоре и си работят и заплата си получават нали са превелигировани а хиляди безработни се чудят къде да си намерят работа . А иначе нека някой да ми обяснява че такива събирания не са организирани било от президента или пък от великата майка БСП-БКП .
цитирай
54. plamenkost - Привилегиите за военните не са основателни в мирно време.
17.03.2010 22:25
Естествено всички, които участват в мисии трябва да си получават заслуженото. Но да стоиш и да играеш карти като рейнджър по цял ден и после да претендираш, че нещо те прецакват с осигуровки, не е много редно. Не съм сигурен дали съм разбрал правилно, но 200 лв здравно осигуровки, при положение, че работникът покрива реално 3.2 процента от сумата прави много сериозна заплата. Поздрави за постинга :)
цитирай
55. borsi - И в армията в и МВР проблемът е много вожд, малко индианец
17.03.2010 23:04
И в армията в и МВР проблемът е много вожд, малко индианец.

По брой генерали и полковници сигурно надминаваме Франция. Не зная как е в сухопътни войски и военно въздушните сили, но виждам какъв огромен и пълен с чиновници щаб на флота имаме и това при условие, че нямаме бойни кораби.
цитирай
56. анонимен - До малоумниците плюващите срещу воените
17.03.2010 23:31
Абе малоумници дето ревете срещу воените, не ви ли стига акъла да разберете, че тези които ни управляват вече 20 години ограбиха милиарди а вие сте се вторачили в мизерните 150-200 лева на българския войник.Войниците ли са ви виновни за тъпата криза или ония с дебелите гуши.Като сте такива юнаци що не ревнете срещу грабителите и да хванете сопите,нещастници.
цитирай
57. анонимен - Военен
18.03.2010 01:16
Защо всички плюят по полиция и армия нима са по добри от тях?!Съмнявам се!Защо не плюете по тези,които карат коли за по 300000 лева,а са на по 20 години!
Откъде мислите,че са взели парите за тях?Крайно време е да разберете,че тези които ви ограбват не са военните нито полицаите,а добре облечените бизнесмени на които се кланяте кога волно кога неволно.Точно последните са причината за нашите нещастия само те печелят от това да сме разделени.Защо когато някой надигне глава да се промени нещо други двама саботират действията му?Не е ли по-добре сега да застанете до нас,и заедно да защитаваме правата си?Погледнете какво правят гърците!Ние по прости ли сме от тях!?Когато стачкуваха учителите и пенсионерите подкрепи ли ги някой?Не!Е докога така засрамете се!Утре вие ще бъдете на наше място,и никой няма да ви обърне внимание.Двадесет години ни управляват някакви лумпени,имащи се за демократи,социалисти и какви ли не още,които ни направиха на маймуни.
цитирай
58. анонимен - Като сте такива юнаци що не ревнете ...
18.03.2010 03:17
анонимен написа:
Като сте такива юнаци що не ревнете срещу грабителите и да хванете сопите,нещастници.


Да бе. Ще браним със сопи парите на войниците и на полицаите които са с пушки и пистолети, а не се бранят сами!
Къде прави полицията когато биха селяните? Би ги!
Какво прави полицията когато децата преди година, януари протестираха?
Наби ги!
Къде бяха войниците когато работниците от Кремиковци ги биха?
Къде бяха войниците когато оплюха българските учителки, че поискаха пари за мизерните си заплати.

Значи със сопа да браним тия с пушките! :)) Браво бе. Ако вие бяхте мъже още преди години щяхте да сте изкарали БТР рите по улиците, да сте насмели свинитете политици и да те ги изправили до стената както румънската армия направи с крадеца Чаушеско и родата му


цитирай
59. dolce - mamka mu
18.03.2010 03:26
чета ви и ви се чудя.....
военните ,полицаите
абе ако ви кажа даже се смях на един от вас
ако тръгнела армията +5пъти по толкоз запасняци.............
дрън та дрън
сега да ви кажа на всички нещо
аз съм запасняк ама ако ме призоват няма да тръгна по няколко причини
1. не съм се клел в таз конституция
2.таз държава не ме е питала кат се е създавала /аз си живеех в НРБ/
3. ако не знаете ще ви цитирам една заповед по памет; при ............полжение всички офицери се приместват по поделенията както следва.............
т.е. да не стават грешки щот офицерството е мущровка до дупка и от това мозъка им е изтекъл спекъл и така нататък
4. абе то туй армия ли е бе с един запасняшки полк ке ги бием и пак ще има време за по кафе /щот за ко са му пари на наемника ако са го отсвирили/
а помислете .............................
цитирай
60. veliki - Ей, Бойко
18.03.2010 08:34
Нали искаше допитване до хората за антикризисните мерки.Ето го и отговора:ЗАВРИ СИ ГИ В ГЪЗА БОКЛУК.
цитирай
61. roza17 - Прочетох в един от коментарите, че ...
18.03.2010 13:01
Прочетох в един от коментарите, че кризата трябва да е еднаква за всички. Все ми се струва, че благоденствието трябва да е еднакво за всички, ама нейсе...Според мен проблемът е, че не стачкуваме всички. А не е, че военните стачкуват. Защото всички сме на едно дередже. Много искам да узная като как смятат управляващите да измъкнат държавата от кризата. И още колко години всички българи ще живеем на ръба на бедността. Животът ми мина в прехода. И нищо не ми беше спестено - и безпаричие и безработица и какво ли не ми мина през главата - все с надеждата, че ще свърши този стрес за народа някой ден. Но не свършва. Става още по-зле. По някакъв начин трябва да го напомняме на управляващите и ако военните стачкуват по този начин, то аз ги подкрепям. Заплатите им не са толкова високи. А всеки има и семейство. Ако съпругата на военния е безработна, ако има деца, всяка стотинка е важна за оцеляването на семейството му. Нека не се противопоставяме. Нека се опитаме да разберем хората, които искат по-нормален живот. Защото нали в крайна сметка всеки от нас го иска...
цитирай
62. rakurs - за танковете на опозицията ако става дума
18.03.2010 13:48
те скъсаха вериги преди бая време,а Дянков си е за съветване.
цитирай
63. born - присъединявам се към № 55
18.03.2010 22:34
Абсолютно си прав, колега. Ако отнякъде може да се достигне до статистически данни, които вероятно са квалифицирана информация, сигурно ще се установи,че около 100-150 000 бивши фуражки усвояват пенсиите поне за 1 млн. пенсионери. Освен това повечето са и на работа /основно като пазачи-май/. Та затова приветствувам идеята да се обложат с данък пенсиите, но не на всички, а на тези, които са военни и милиционерски пенсионери, както и държавни чиновници.
цитирай
64. born - За каква завист става въпрос
21.03.2010 18:31
За каква завист става въпрос, когато един лекар, който цял живот е учил, за да бъде полезен на хората се пенсионира с 250 лв. пенсия , ако въобще доживее до такава , а един льохман с тройка диплома от гимназията избутва военно училище криво-ляво, следва лежачка и лапачка 10-15 години и на 45 год. здрав и прав мъж /от лежане и мързел не се придобиват болести, освен хемороиди / неплащал и един ден осигуровки,изведнъж придобива пенсия от 500-700 лв. Мога да завиждам само за наглостта на това охранено говедо, което не трябва да получава повече от социална пенсия и то след като навърши 65 години.
цитирай
65. анонимен - ...
22.03.2010 10:58
http://www.youtube.com/watch?v=JO5-hM6xKt4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=j7V5qGNTYqg&feature=related
цитирай
66. born - до 69
23.03.2010 09:10
Не съм доктор,колега-инженер съм,но все тая. Не съм нито военен,нито полицай,нито държавен чиновник. Просто не мога да понасям търтеи и хрантутници, както и некадърни но претенциозни типове. За съжаление такива ни управляват, та затова сме на подобно дередже. За разлика от теб ще ти пожелая успех и всичко добро да ти се случва защото познавам хора, които живеят с много малко средства и са щастливи. Щастието не е само в парите и материалните придобивки. Бъди най-вече здрав. Пожелавам същото и на автора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanex
Категория: Новини
Прочетен: 904376
Постинги: 134
Коментари: 472
Гласове: 6200
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031