Постинг
03.02.2014 10:24 -
Палачинката на мама
Тази плачинка я правеше майка ми - пухкава , нежна . Всички в къщи много я обичаме . Интерсното е това , че ако наруша начина на приготвяне т.е . да увелича дозата не ми се получава . Ето необходимите продукти за четири палачинки :
кисело мляко - 1/2 кофичка от 400 гр . ;
яйца - два бр . ;
сол - на върха на чаена лъжичка ;
сода за хляб - на върха на чаена лъжичка ;
зехтин - една супена лъжица ;
брашно ;
зехтин за печенето ;
Начин на приготвяне :
Палачинката я приготвям в кофичката за кисело мляко . Отсипвам половината от нея и поставям последователно , бъркайки , двете яйца , сол , сода , допълвам до горе с брашно и накрая супена лъжица зехтин . Тази каша е доста гъстичка , но това да не ви плаши . Сипвате една супена лъжица зехтин , в тигана , който разбира се трябва да бъде с незалепващо покритие / аз ползвам съдовете на икея / и от кашата за палачинки . Разстилам накланяйки тигана в една и друга посока . Пека докато ръбчето стане зачервено и независимо , че отгоре не е изпечено обръщам с лопатка . Това е доза за 4 - 5 палачинки . Може да ги гарнирате с мед , сладко , сирене , кашкавал и много други .
кисело мляко - 1/2 кофичка от 400 гр . ;
яйца - два бр . ;
сол - на върха на чаена лъжичка ;
сода за хляб - на върха на чаена лъжичка ;
зехтин - една супена лъжица ;
брашно ;
зехтин за печенето ;
Начин на приготвяне :
Палачинката я приготвям в кофичката за кисело мляко . Отсипвам половината от нея и поставям последователно , бъркайки , двете яйца , сол , сода , допълвам до горе с брашно и накрая супена лъжица зехтин . Тази каша е доста гъстичка , но това да не ви плаши . Сипвате една супена лъжица зехтин , в тигана , който разбира се трябва да бъде с незалепващо покритие / аз ползвам съдовете на икея / и от кашата за палачинки . Разстилам накланяйки тигана в една и друга посока . Пека докато ръбчето стане зачервено и независимо , че отгоре не е изпечено обръщам с лопатка . Това е доза за 4 - 5 палачинки . Може да ги гарнирате с мед , сладко , сирене , кашкавал и много други .
Няма коментари